tisdag 2 augusti 2011

Alla kan göra något - Gör något!

Det finns ett talesätt som lyder ingen kan hjälpa alla men alla kan göra något.
Välgörenhet, bistånd etc har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har i olika perioder engagerat mig i SOS-barnbyar, IM, Lutherhjälpen, PMU, Världens barn, Röda korset, Rädda barnen, Läkare utan gränser, Hoppets stjärna mfl. Jag ser det jag har som en gåva av Gud att förvalta och när jag har mer än jag behöver får jag vara förståndig och dela med mig.
Vi har rent dricksvatten i obegränsad mängd, hus att bo i, kläder på kroppen, vaccinationer, skolor och sjukvård. Jag som kvinna har ändå fått utbilda mig, sluppit könsstympning och att bli bortgift. Jag får läsa min bibel och gå i kyrkan. Jag får rösta och tycka hur jag vill. Jag är inte direkt rik, men har råd med bil och dator. Jag är TACKSAM över det jag har!
Man kan också tänka att Livets lotteri lät oss födas i ett rikt land och att vi nu får hjälpa dem som inte hade samma tur... Testa här o få dig en tankeställare: http://www.livetslotteri.se/

Nu läser vi alla om den stora svältkatastrof som drabbar människorna i östra Afrika.
Aftonbladet och Läkare utan gränser har dragit igång kampanjen 1 timme för Afrika där vi uppmanas ge vår lön från en timmes arbete. (typ 150kr)
Man kan skicka pengar på ett enkelt sätt genom sms.
Gör på vilket sätt ni vill men gör något!7 kommentarer:

 1. Kloka ord! Jag försöker göra mitt genom det jag kan, nämligen virkning och handarbete :) Tack för din hälsning på min blogg. Jag tror 2 trådar av järbo cotton soft blir jättebra att virka med! Lycka till :D

  SvaraRadera
 2. Hoppas att nystanen räcker till koftan :)

  SvaraRadera
 3. Så fint du skriver Jessica,
  Kul att du är så engagerad, sånt gillas alltid skarpt!
  Jag ser på mitt kunnande att virka o göra egna mönster som en gåva av Gud, jag tycker att det är så välsignat att virka till Erikhjälpen.
  Finns inget negativt med att hjälpa till, bara positiva saker :-)
  Ha det gott, och ännu en gång tack för alla länktips.
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 4. Jag har stått i kö för en gbp i 2 års tid nu och äntligen har vårdgarantin kickat in så föreläsningen handlar om gbp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. himla svårt att svara på kommentarer hos dig. Var tvungen att skapa ett google-konto och inte sjutton vet jag var jag skall lämna min bloggadress. :-/

   http://phantazia.blogg.se

   Radera
 5. Tänk att du var inne hos mig på http://knappmakerskan.blogspot.com/ och jag hittade hit. Tack!

  Vilken guldgruva du har! Denna söndag har spenderats med dina NPF-länkar. (Son två, av tre, snart på utredning). Vilken tröst att inte vara ensam. Fast det visste jag redan.

  Dessutom dessa sköna tankar om att även det lilla gör så mycket. Var och en efter förmåga och gåva.

  Jag kommer tillbaka! Var så säker.
  Skön vecka.
  Knappmakerskan

  SvaraRadera
 6. Kloka och tänkvärda ord!
  Tack för besöket på min blogg som gjorde att jag hittade hit till dig.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera